Menu Close

Slagport

Slagportar säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp en Slagport billigt online.

När du ska byta port på garaget kommer du troligtvis komma i kontakt med begreppet slagport. Det här är nämligen den vanligaste typen av garageport och många anser att den är riktigt bra. Naturligtvis finns slagporten i mängder av utföranden och modeller, vilket gör att det finns en sådan för varje typ av garage. Du kan anpassa ditt val av slagport efter garagets design, färg och storlek, något som förstås är en stor fördel.

Matcha med husets dörr

Heminredning och design är ett stort intresse för många villaägare idag och det är för många viktigt att kunna matcha garaget med husets design. Ofta är garaget en kopia av huset i miniatyr. Då vill man förstås att garageporten ska matcha villans dörr också. Lyckligtvis finns det idag företag som satsar på att ta fram slagportar som ser ut som vanliga ytterdörrar. Det gör att du idag kan få en slagport i så gott som vilket utförande som helst. Detta öppnar naturligtvis dörren till en rad möjligheter som inte fanns för något decennium sedan och det uppskattas mycket av designintresserade villaägare.

Slagportar går att få som täta dörrar, men det finns också slagportar med fönster. Om du har en ytterdörr med ett rektangulärt smalt stående fönster som sträcker sig över nästan hela dörren så går det att få motsvarande till garageporten. Om det på ytterdörren sitter ett litet rombformat fönster högt uppe så går även detta att få på en garageport. Små runda fönster högt uppe på dörren är också vanligt förekommande på vanliga husdörrar.

Sådana går det givetvis också att få på en port till garaget. Det går helt enkelt att designa en port till garaget som motsvarar husets dörr, även om det råkar finnas små eller stora fönster på denna. Vidare kan du välja enkeldörr eller dubbeldörr till garaget, så även om du behöver en bred öppning kan du få en slagport som matchar dörrarna till huset.

Prisvärda portar till garaget

Många väljer slagport när det är dags att montera en garageport. Det finns flera anledningar till detta. Möjligheten att anpassa design och utseende är större när det kommer till slagportar än takskjutportar och detta anses av många vara viktigt. En annan anledning är att monteringen ofta blir både enklare och billigare för den som väljer en slagport. Isoleringen på en slagport kan anpassas och göras riktigt rejäl, vilket gör att det blir lättare att hålla en hög inomhustemperatur i garaget även när det är riktigt kallt ute.

Finns det då några nackdelar som bör nämnas? Den kanske främsta nackdelen är att det kan bli svårt, för att inte säga omöjligt, att ta sig in i garaget om du inte skottar ordentligt utanför porten. Du måste nämligen skotta undan snön ända fram till garageporten för att slagporten ska kunna öppnas ordentligt. Om det är du själv som ska ta dig ut eller in räcker det kanske med en liten öppning, men om du ska kunna köra ut en bil ur garaget gäller det ju att kunna öppna portarna helt. Effektiv och regelbunden skottning är därför ett måste på vintern.

Recension:

Slagport
Betygsatt av: BilligCarport.se
Betyg: 4.7/5